Anthony Zubac: “Suradnja s grupom Sinergija je ipak nešto posebno!”

Anthony Zubac, mladić iz Čitluka veliki je zaljubljenik u fotografiranje i snimanje. Njegova  ljubav prema fotografiji počela je početkom srednje škole, a danas njegove usluge koriste mnogi.

U fokusu njegovog objektiva mnogi su mladenaci koji svoj najljepši dan u životu povjere upravo njemu, razne obiteljske prigode i slavlja, ali i mnogih najavne i reklame za razne klijente.

– Fotografijom sam se počeo baviti početkom srednje škole, uvijek me to zanimalo. Kada bi  vidio nekog fotografa imao sam za njega tisuću pitanja, zanimalo me sve do najsitnijeg detalja, govori Anthony za Hercu.

Anthony Zubac

Koja je bila prva oprema kojom si zabilježio svoje najljepše kadrove?

-Više manje kao i kod mnogih. Kreneš s mobitelom, digitalnim aparatom, pa s vremenom dolaze DSLRovi.

Što je najčešće u fokusu tvoga objektiva?

– Sve ono za što me klijenti odaberu, nemam neki određeni pravac. Bude tu od vjenčanja, krštenja, pričesti, fotografiranja raznih koncerata, sportskih događanja, sve mi predstavlja veliko zadovoljstvo. No, ipak mi je posebna čast kada me mladenci odaberu da ovjekovječim njihov najposebniji dan u životu. To mi jako puno znači i daje potvrdu mome radu.

U Anthonyevom fokusu je jako često i snimanje i fotografiranje međugorske duhovnosti.

-Tako je. Već dugo sam član ekipe Mary TV koja pokušava proširiti svijetu riječ o Međugorju preko fotografija i videa, i jako sam ponosan na to. Cijela moja obitelj je uključena u taj projekt i svi imamo jedan zajednički cilj, a to je da Međugorje donesemo ljudima koji nisu u mogućnosti tu i doći.

No, osim same fotografije krenulo se i sa snimanjem kratkih videa?

-Da, nakon nekog vremena se počeo zanimati za video produkciju, i uz pomoć svoje braće počeo sam učiti. Nedugo poslije toga sam upoznao Ivu Jurićića, koji je također bio na samim početcima, tako da smo mogli jedan uz drugog rasti u znanju . Naravno i sada učimo i često radimo zajedno na projektima.

Ivo Juričić. Anthony s njim radi na mnogim zajedničkim projektima

Taj rad prepoznali su mnogi?

-Od početka do danas radili smo sa dosta poznatih i manje poznatih imena. Od toga valja istaknuti suradnju sa Matijom Vuicom i MM gallery, Evergreen festivalom, ali suradnja s grupom Sinergija je ipak nešto posebno. Na svakom shootingu ili snimanju s nijma, bilo je uistinu neopisivo i vladala je pozitivna energija.

Što je po najviše potrebno za jedan dobar kadar ili jednu dobru fotografiju?

-Najbitnija je prije svega ideja, a tek onda sve ostalo.

Koja je najveća želja u budućnosti?

-Uvijek pokušavam biti drugačiji od drugih, stvorit nešto novo. Najveća mi je želja da moj rad bude prepozatljiv, kazao je za Hercu mladi fotograf Anthony Zubac.

INSTAGRAM: Anthony Zubac photography