Danas veliki derbi na Pecari: Evo kakav je dosadašnji međusobni omjer između Širokog i Zrinjskog

FOTO: jabuka.tv

Na stadionu Pecara danas se igra veliki hercegovački derbi u kojemu Široki dočekuje Zrinjski.

Oduvijek je taj susret izazivao veliko zanimanje publike, ali i pružao odličan i zanimljiv nogomet, te ne sumnjamo kako će tako biti i danas. Biti će ovo službeni 58. hercegovački derbi.

U dosadašnjih 57 susreta, 14 pobjeda su ostvarili Plavi sa Pecare, 25 sureta je završilo bez pobjednika, dok su Plemići slavili u 18 utakmica.

I trener Širokog Goce Sedloski kao i Blaž Slišković nadaju se pobjedi.

-Ono što smo odigrali tamo, pokazali smo da se možemo nositi sa svakom momčadi. Igrači su spremni, svi su dobili šansu, osobno sam zadovoljan s njima. Ne bih izdvojio nikoga, mi smo dobar kolektiv i na pripremama se vidjelo da možemo igrati sa svakom ekipom. Oni su blizu Sarajevu po bodovnoj strani, mi imamo svoje ciljeve i nas ne zanima Zrinjski. Mi moramo gledati sami sebe, oni jesu kvalitetna momčad, ne bih nikoga kod njih izdvajao. Drago mi je da najavljuju tri boda, ali to ćemo vidjeti sutra, kazao je trener Širokog Goce Sedloski.

S druge strane strateg Zrinjskog Blaž Baka slišković je kazao:

”Vidjet ćemo kako smo se pripremili u ovom razdoblju. Mi treneri smo zadovoljni, kvalitetno se radilo i s te strane nemam nikakve zamjerke na igrače. Radili su maksimalno, ali utakmice su mjerilo. Široki je manje opasan i kvalitetan kada igra na postavljenu obranu, stoga ne očekujem da će kroz posjed lopte organizirati napade jer bi im to suzilo prostor za njihove brze igrače. Mislim da će se opredijeliti na manje riskantnu igru gdje će tražiti svoje šanse iz naših grešaka, kroz kontru i polukontru.

Utakmica na Pecari igra se s početkom u 17 sati.