EUFORIJA U ČITLUKU: Poruke podrške Brotnju stižu sa svih strana, navijači spremaju koreografiju!

Sutra od 19:30 u drugoj utakmici finala doigravanja za prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine sastaju se u Čitluku MNK Brotnjo i FC Mostar Stari Grad Staklorad.

U prvoj utakmici mostarci su slavili rezultatom 7:3 i tako poveli u finalnoj seriji 1:0. Finale se igra na tri dobivena susreta.

Igrači Mateja Čilića sutra će u svojoj dvorani pokušati stvari vratiti na početak, a prema svemu sudeći imati će ogromnu potporu svojih navijača.

Euforija ovih dana vlada u Čitluku, koji je svoje sjajne sportske dane prolazio još deevedesetih godina kroz KK Brotnjo, ali i kroz HNK Brotnjo koji se u sezoni 1999./2000. okitio naslovom prvaka.

Nekoliko godina unatrag, MNK Brotnjo postao je indentitet grada, klub koji je već dugi niz godina u vrhu domaćeg futsala i kojega prati brojna publika i pruža klubu veliku podršku.

No, MNK Brotnjo stekao je posljednjih godina simpatije brojnih zaljubljenika u futsal i iz drugih krajeva. Tako su na utakmicama Brotnja uvijek prisutni brojni navijači i simpatizeri iz Čapljine, Ljubuškog, Stoca, Širokog Brijega, Ljubuškog, Mostara, pa i bližnjih dalmatinskih gradova.

Da je Brotnjo stekao simpatije mnogih poznatih sportaša dokazuju danas i društvene mreže. Potpora čitlučanima stiže sa svih strana.

Tako su igračima Mateja Čilića podršku poslali između ostalih; Josip Joe Šimunić, Hrvoje Milić, Tomislav Gomelt, Andrija Stipanović, Henri Belle, Mateo Sušić, Marko Pervan, Marko Bencun, rukometašiZagreba David Mandić, Josip Ereš i Matej Hrstić, rukometaši Celja, nogometaši Neretve iz Metkovića, mladi futsaleri Ljubuškog i čitlučke mažoretkinje i brojni drugi.

Poruke podrške stižu i iz škola općine Čitluk i njihovih profesora. Igrači Mateja Čilića digli su grad na noge, i svi jednostavno uživaju u trenutcima koje klub sada prolazi.

Koliko važnost pridaju sutrašnjem susretu dokazuje i to da su klub i navijači za utakmicu spremili i posebnu navijačku koreografiju, što se baš i ne može često vidjeti na domaćim futsal terenima.

Jedno je sigurno. Navijačka atmosfera će biti odlična, a nadati se i kako će igrači oba kluba i svi akteri utakmice biti na jednakom nivou.

 

Nogometaši talijanskog Crotonea Hrvoje Milić i Tomislav Gomelt.
Nogometaši Neretve iz Metkovića