[FOTO i VIDEO] Redizajnirana V-Klasa mercedesa!

Mercedes-Benz je predstavio redizajniranu V-Klasu, koja je osim novoga dizajna interijera i eksterijera dobila nov dizelski motor.

Aktualna generacija V-Klase lansirana je 2014. godine i otada je prodano više od 209.000 primjeraka. Kao i dosada, bit će ponuđena u verzijama Standard, Long i Extra Long, a tu su i kamperske varijante Marco Polo i Marco Polo Horizon.
Novi 2,1-litreni četverocilindrični dizelaš će se ispočetka prodavati u verzijama V 250d (190 KS i 440 Nm) i V 300d (240 KS i 500 Nm). Snažniji 300d do ‘stotke’ ubrzava 7,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu 220 km/h, a tvornički deklarirana potrošnja je do 6,3 l na 100 km. Najavljuje se kako će ponudu poslije nadopuniti i slabija verzija 220d.

Dosadašnji sedmerostupanjski automatski mjenjač zamijenjen je novim 9-stupanjskim automatikom, a tu je i Agility Control. Paket opreme, između ostaloga, čine sustav automatskoga kočenja, sustav za nadgledanje mrtvoga kuta i sustav za održavanje vozila u prometnoj traci.


U redizajniranom interijeru ističu se novi prednji paneli, 10,25-inčni dodirni ekran, ventilacijski otvori po uzoru na novu A-klasu, koža Nappa te panoramski krov kao opcija. Stražnji pogon je standardan, a u opciji je i pogon na sva četiri kotača.

U V-klasu, ovisno o izvedbi, može se smjestiti do osam osoba, a straga se kao opcija nude i luksuzna masažna sjedala iz S-klase. Prodaja u Njemačkoj počinje u ožujku, po cijeni 36.990 eura naviše. Mercedes-Benz je najavio kako će za vrijeme promocije V-klase na ženevskom salonu početkom ožujka predstaviti i električni koncept EQV, čiju pojavu na tržištu očekujemo za nekoliko godina.