Ilma Karahmet za Hercu: “Najviše me raduje to što me publika za sve te godine nije zaboravila!”

Ilma Karahmet mlada je pjevačica koju je javnost upoznala prije šest godina, kada je imala samo trinaest.. Tada je izvedbom Zorice Kondže “Ima jedan svijet”, oduševila u glazbenom natjecanju X Factor Adria.

Ilma Karahmet zablistala je u “Zvijezdama” i odnijela pobjedu

Šest godina poslije u RTL-ovom glazbenom showu “Zvijezde”, Ilma je osvojila srca žirija, ali i publike, te na kraju odnijela pobjedu ispred mladog splićanina Roka Blaževića.

Prije nekoliko dana, točnije na samo Valentinovo, Ilma je predstavila svoju novu pjesmu “Podižem glas”.

-Kada smo razmišljali o datumu promocije nismo u početku znali da će to biti baš dan zaljubljenih, a kako smo završavali spot i pjesmu taj datum nam je bio najbolji zbog toga što smo pjesmom objedinili sreću, ljubav, pobjedu. Upravo zbog toga sam željela publiku počastiti mojom novom pjesmom. Pjesma je dobila velike simpatije kod publike jer smo ovom pjesmom napravili nešto drukčije. Mnogo moje publike i fanova se obradovalo ovoj pjesmi i to me najviše raduje, kaže Ilma Karahmet za Hercu.

Pjesmu je za tebe napisao Jacques Houdek?

-Odmah nakon moje pobjede na RTL Zvijezdama ostvarila sam bližu suradnju sa mojim mentorom Jacquesom Houdekom koji je napravio tekst i muziku za pjesmu “Podižem glas”. Pjesma mi se odmah na prvu svidjela, a kasnije smo u studiju Ivana Škunce realizovali kako pjesma treba da zvuči i eto dobili smo sjajan rezultat što me mnogo
raduje.

Kroz RTL- show “Zvijezde” u kojemu si došla do pobjede, tvoj mentor upravo je bio Jacques. Kako je bilo surađivati s njim kroz svo ovo vrijeme?

Imala sam veliku čast surađivati sa Jacques Houdekom kako u toku takmičenja, a isto tako poslije takmičenja i radu na mojoj novoj pjesmi Podižem glas. Moram priznati da je Jacques jako predan poslu i mnogo mi pomaže u mojoj muzičkoj karijeri, daje mi dosta savjeta i podržava me u svemu.

Osim pobjede, što su “Zvijezde” još toga donijele pozitivnog?

Zvijezde su bile sjajna organizacija i zaista mogu da pohvalim svaki segment suradnje. To mi se iskreno najviše svidjelo jer nekako je sve lako kada je organizacija na nivou. Pored moje pobjede mislim da je najpozitivnije što sam stekla nova prijateljstva i poznanstva i to je najveće bogatstvo, kaže nam Ilma.

No, jedna pjesma obilježila je Ilmino sudjelovanje u “Zvijezdama”.

-Moja interpretacija pjesme “Moja posljednja i prva ljubavi” je obilježila moje učešće i pobjedu na takmičenju RTL Zvijezde. Imala sam veliku čast da pjevam tu pjesmu jer je to bio velik izazov za mene. Mislim da su reakcije publike sve kazale koliko je to bilo dobro, jer je taj nastup za par dana dobila milionske preglede i fenomenalne relakcije kako
u Hrvatskoj tako i u regiji. Toliko sam dobila podrške u porukama, a isto tako i komentarima da sam bila presretna i još jednom hvala svima na predivnim riječim i podršci koju mi pružaju.

Kada smo već kod “Zvijezda”, koliko te razveselila Rokova pobjeda na Dori, i što možemo očekivati od njega u Izraelu?

-Jako sam san se obradovala kada sam vidjela da je Roko pobjedio na Dori i mislim da će dati sve od sebe da u Izraelu postigne najbolji rezultat. Od srca mu želim pobjedu na Eurosongu u Izraelu.

Od “Ima jedan svijet” kada je javnost ostala oduševljena tvojom izvedbom, do pobjednice “Zvijezda”, što se toga promijenilo u tvom životu i karijeri za ovih šest godina?

-Najviše me raduje to što me publika za sve te godine nije zaboravila. Moja interpretacija pjesme “Ima jedan svijet” je bila regionalna senzacija i to mi je pomoglo da me čuje šira publika u regiji i svijetu. Kroz sve te godine ja sam se posvetila najviše školovanju i to mi je bio prioritet, a svakako u međuvremenu sam se bavila muzikom i dvije godine objavila svoje dvije pjesme “Ne zovi me tugo” i “Zaledi grijeh” koje su sjajno prihvaćene od strane publike.

Kakvi su daljni planovi? Radi li se možda već na nekim novim stvarima?

-Sada imam svoj bend i radim na ozbiljnim nastupima kako u Bosni tako i šire. Pripremam svoje nove pjesme i to mi je sada preokupacija. Mnogo se trudim jer sam se odlučila baviti ovim poslom koji najviše volim i radim s ljubavlju. Imam već nekoliko zakazanih koncerata u Njemačkoj i pripremam se za to jer želim publici predstaviti samo najbolje, kazala je na kraju razgovora za Hercu mlada pjevačica iz Kiseljaka Ilma Karahmet.