Video koji oduzma dah: Pogledajte Liku i Velebit u zimskoj čaroliji

FOTO: youtube

Hrvatski fotograf i redatelj Goran Šafarek snimio je prije desetak dana impresivni videozapis koji prikazuje Liku i Velebit u svoj zimskoj slavi.


U Hrvatskoj nema mnogo slikovitih krajeva koji pružaju takav pogled na prirodu kao u slučaju impozantne planine Velebit u zimskim danima.

S planinama, jezerima, rijekama i šumama, Lika je jedan od najzanimljivijih dijelova Hrvatske, a kada stigne snijeg može se pretvoriti u fotografski raj. Dokazao je to i fotograf Goran Šafarek koji je u razgovoru za LikaClub otkrio kako je nastao ovaj video.

“Film ‘Zima u Lici podno Velebita’ je nastao jednostavno. Snimljen je prije desetak dana na vrhuncu hladnoće i napadalog snijega u Rizvanuši kod Gospića. Bilo je lijepo i čovjek jednostavno nije mogao stati i ne uživati u zimskim prizorima”, rekao je Šafarek za LikaClub.

Ovaj video nastao je tijekom snimanja dva filma koje Šafarek snima o Velebitu. Jedan će biti prikazan u sklopu serijala National Geographica o Hrvatskoj, a drugi će u cijelosti biti posvećen Velebitu. Više fotografija i video priloge Gorana Šafareka o Velebitu i ostalim dijelovima Lijepe naše možete pogledati.