Zlatna plaketa za Tamburaški orkestar Misericordia Šurmanci na festivalu u Osijeku

Na izvorištima tamburaštva: Osijeku, Našicama, Vukovaru i Đakovu se od 30.5.-2.6.2019. pod organizacijom Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku održao 42. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe.

U glazbeno bogate četiri natjecateljske i revijalne večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavilo se 23 tamburaška orkestra i komorna ansambla s preko 500 mladih glazbenica i glazbenika na tamburama iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Svi oni pokazali su svoje tamburaško umijeće izvodeći 70 skladbi pisanih za tambure od kojih čak 8 praizvedbi.

Uz orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imali su priliku uživati i u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima.

Stručno povjerenstvo na čelu sa Sinišom Leopoldom, Zdravkom Šljivcom i Franjom Batorekom su na kraju festivala dodijeli nagrade najuspješnijim orkestrima.

Jedini orkestar iz BiH koji je sudjelovao je Tamburaški orkestar Misericordia Šurmanci, zajedno sa vokalnom solisticom Darijom Ramljak a pod ravnanjem prof. Davora Markote. Osvojili su prvu nagradu, odnosno Zlatnu plaketu, sa osvojenih 90 od maksimalnih 100 bodova.