“Znam da je teško preko blagdana paziti prehranu, ail probajte uravnotežiti unos kalorija!”

Božić je pred vratima, i slijede nam dani u kojima će stolovi obilovati hranom i raznim kulinarskim specijaltetima, kako onim slanim, tako i raznim slasticama.

Ono što je također neizbježno je i poneka čašica vina koja ide uz ove radosne obiteljske dane. No, kako uz sve to ipak pripaziti na sebe i na svoje zdravlje.

Za savjet smo upitali fitness trenera Franka Gugića.

– Iako su Božić i dani koji su pred nama vrijeme koje posvećujemo obitelji, druženju i naši stolovi su prepuni hrane i pića, ipak nije pametno da zapustimo sebe. Savjetujem svojim klijentima ali i svima ostalim vašim čitateljima, da pokušaju održati svoju rutinu. Vježbanje bez utega može se odraditi kod kuće, odlazak u teretanu i nije toliko nužan. Ako već niste za vježbanje kod kuće, probajte prošetati 20 do 30 minuta dnevno i održati zdrav način života.

No, i nije sve u vježbanju?

-Tako je. Naravno da vježbanje nije jedini način da ostanete u dobroj formi. Pravilna prehrana će vas sigurno ostaviti u dobroj formi. Znam da je teško preko blagdana paziti prehranu, ail probajte uravnotežiti unos kalorija i sve će biti dobro.

No, što je to od prehrane, što bi po vašem mišljenju trebalo smanjiti na minimum?

-Ponavljam, u danima koji su pred nama se teško kontrolirati, i sve je dozvoljeno u normalnim količinama. No, ako baš moram reći, najbolje je slastice svesti na minimalno, jer previše šećera je ono što nam najviše škodi za naš organizam, kazao je za Hercu Franko Gugić.

HARDBODY FRANKO